ETUSIVU
PERHEKOTI
KOULUTUS
VAPAA-AIKA
YHTEYSTIEDOT
TEAM TUULIA
 

yhteistyössä:

Kymenlaakson sosiaalipsy-kiatrinen yhdistys ry

     
 

Toiminta-ajatus

Tavoitteenamme on antaa nuorelle mahdollisuus irrottautua hänen kasvuaan vahingoittavista elinolosuhteista ja tarjota niiden tilalle uusia, hänen kehitystään eheyttäviä vaihtoehtoja.

Nuorta tuetaan tekemään tavoitteita omaan elämäänsä, saamaan takaisin elämänhallintansa ja häntä autetaan kasvamaan turvallisissa rajoissa kohti aikuisuutta. Arjen rutiinit perhekodissa, koulun käynti ja vapaa-ajan harrastukset ovat terveen psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen kehityksen alulle saattajia.

Yhteistyö nuoren perheen ja sijoittavan kunnan sosiaalitoimen kanssa on aktiivista. Vierailut, omaisten yöpymiset perhekodilla sekä puhelimitse pidettävä yhteydenpito ovat tärkeä osa perhekodin arkea.

Henkilokunta

Perhekotimme työntekijät ovat sosiaali- ja terveysalan sekä opetusalan koulutuksen saaneita.

Henkilökuntaamme kuuluu muun muassa lähihoitajia, sosionomi (AMK) sekä opettaja.

Henkilökunnan koulutuspohja mahdollistaa eri alojen tietämyksen yhdistämisen monipuoliseksi kokonaisuudeksi.

Työssä jaksamista ja ammatissa kehittymistä tuetaan työnohjauksella ja lisäkoulutuksella, jota antaa Kymenlaakson sosiaalipsykiatrinen yhdistys.
Asuminen

Perhekoti Tuulia on perustettu vanhan kyläkaupan kiinteistöön. Taloa on laajennettu ja remontoitu viihtyisäksi kodiksi. Rakentamisessa on säilytetty alkuperäiset muodot, kuten lastauslaituri. Päärakennuksesta löytyy tiloja yli 600 neliötä.

Päärakennuksesta löytyy makuuhuoneita 10 kpl, kaksi nuorten oleskelutilaa, iso tupakeittiö, kodinhoitohuone, sauna ja pesuhuone, neljä wc:tä sekä muita tiloja yhteensä 620 neliötä. Piharakennuksina ovat 100 neliötä korjaamo rakennus ja 158 neliötä konehalli lämmintä tilaa sekä 600 neliön verran autokatoksia ja varastotilaa.

Jokaisella nuorella on oma huone, jonka lisäksi tilaa löytyy myös viikonloppulapsillekin.

Voikoskelle perhekodin läheisyyteen on remontoitu kahden kaksion tukitalo, jota nuorten vanhemmat voivat käyttää vierailunsa aikana.


 
 

>> alkuun

 
 

© by Perhekoti Tuulia os.  Mouhuntie 388A  52700 Mäntyharju  e-mail: perhekoti@perhekotituulia.net